torstai 9. kesäkuuta 2016

92. Iso poika!

Nyt on sitten toisesta loimesta kasvettu ulos. 75cm selkämitaltaan oleva Mastan varsaloimi on nimittäin reilusti liian pieni, kuten kuvasta voitte päätellä. Edestä kiinnitys on viimeisissä rei'issä, joten säätövaraa ei enää ole. Viimeksi kun tätä loimea käytettiin (ehkä viikko/kaksi sitten), niin loimi oli juuri sopiva, kun edestä loimi oli viimeisissä rei'issä (suurimmillaan). Hassua, koska tämä loimi oli hirveä teltta Fasulle, kun kokeiltiin sitä varsan päälle ensimmäisinä päivinä!

Nauratti kyllä, kun tämän näin :D
Nyt otettiin sitten käyttöön jo 95cm selkämitaltaan oleva sadeloimi Rainbusterilta, joka oli mulla kaapissa odottamassa. Ostin tämän viime vuoden lokakuussa käytettynä. Oikeastaan se on melkein käyttämätön, niin hyvässä kunnossa se ostohetkellä oli. Katsotaan miten pitkään se näyttää käyttämättömältä Fasun käsittelyn jälkeen. Tämä loimi on hitusen liian iso ja edessä on vielä paljon säätövaraa. Toivotaan, että tällä pärjätään sitten seuraavaan loimeen asti. Seuraava ulkoloimi on sitten kokoa 125 selkämitaltaan, vai joutuuko sitä tässä vielä välikoon ostamaan. Loimea käytetään kuitenkin vain kylminä päivinä ja sadekelillä, joten loimille ei kovin paljoa kerkeä tulla käyttöä.


Minkä kokoisia loimia muiden varsoilla on käytössä minkäkin ikäisenä?

8 kommenttia:

 1. :D Voi Fasu, hirvittävä tuo niiden kasvuvauhti... Piti kaivaa vanhoista blogiteksteistä maininta Villiksen viime syksyn loimijutuista, sillä se lainasi tasan samanlaista sadeloimea Maisalta! 95-koko oli selkämitaltaan liian lyhyt, mutta edestä tismalleen passeli kolmen kuukauden ikäisenä. Syksyn mittaan pieneksi jäi myös kokoa suurempi Rain Buster, ja siitä loikattiin käyttämään 125-kokoista loimea.

  Hiukan iski haikeus, kun vanhoja kuvia katseli. :) Liian äkkiähän ne kasvaa, nyt Villis käyttänee jo kokoa 145.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villishän on kohta jo aikuisen hevosen mitoissa :o Voisin kyllä kuvitella että meillä menee myös 125cm syksyllä jo, jos kasvu jatkuu tällä vauhdilla.

   Poista
 2. Mielenkiinnosta, miksi varsa tarvitsee loimen pienestä pitäen? :) Meillä on kotona kasvatettu varsoja ihan siitä asti kun olin pieni - eikä kukaan ole tarvinnut minkäänlaisia loimia sadesäilläkään, ei ennen kuin on alettu muutaman vuoden iässä treenaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottuu loimitukseen ja meillä oli melkein nollassa lämpötila huhtikuussa, kun varsa syntyi ja tosi kylmä viima, joten todellakin loimelle oli tarvetta. En halua vilustuttaa varsaa.
   Ja todellakin laitetaan myös varsall loimi näillä myrskykeleillä, jos aikuiset hevosetkin saavat loimen niskaansa. Mutta järjellä tätä on loimitettu ja turhaan ei ole loimea pidetty. Tuokin violetti on ollut päällä kolme kertaa.
   On muuten ihanan helppo loimitettava tämä varsa :)

   Poista
  2. Oho, tulipas monesti todellakin :)

   Poista
 3. Hui kamala miten nopeasti pieni kasvaa! Mun 7v käyttää vieläkin 125cm loimia vaikka säkää löytyykin reilusti yli ponirajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Ja tuntuu ettei sitä silmiin "huomaa" ja tämäkin asia konkretisoitui taas kun heitti pojalle täkin niskaan :)

   Poista
 4. Hui kamala miten nopeasti pieni kasvaa! Mun 7v käyttää vieläkin 125cm loimia vaikka säkää löytyykin reilusti yli ponirajan :D

  VastaaPoista