sunnuntai 3. tammikuuta 2016

55. Maha-asukas liikkuu

Olen nyt noin viikon ajan kiinnittänyt enemmän huomiota Grazin maha-asukkaan liikkumiseen. Ennen liikutusta olen katsellut tamman mahaa edestä, sivuilta ja takaa. Muodoltaan maha on nyt melko pyöreä ja kahtena päivänä se on kuitenkin ollut ihan eri puolella! Keskiviikkona maha oli selvästi takaa katsottuna oikealla puolella. Toinen puoli oli lähes normaalin näköinen. Pienenpientä liikehdintää tuntui keskiviikkona enemmän vasemmalla puolella. Sunnuntaina maha näytti puolestaan olevan selvemmin vasemmalla puolella, mutta vaikka aikani tunnustelin ja katselin niin liikehdintä tuntui olevan vasemmalla puolella. Tänään juotin tammalle tarkoituksella vähän kylmempää vettä lenkin jälkeen, saadakseni selville potkiiko varsa kun tamma juo kylmää vettä, ja kyllähän siellä pieni rummutus alkoi juonnin jälkeen juurikin tällä vasemmalla puolella. Yritin ottaa siitä videota, mutta kännykkä oli lenkin aikana pakkasessa sanonut itsensä irti ja akku oli kulunut loppuun. Kokeillaan uudelleen joku toinen kerta.

Keskiviikko

Sunnuntai

Varsan liikehdintä on kuitenkin hyvin pientä ja sitä saa todellakin katsoa tarkalla silmällä. Käteenkin se tuntuu todella vaimeana ja välillä jopa epäilyttää onko ne potkuja ollenkaan. Olen oikeastaan käynytkin tallilla vain päivällä, joten illalla iltaruokinnan aikaan tilanne saattaisikin olla ihan erilainen. Katsotaan, jos kerkeäisin joku ilta käymään tallilla vähän myöhemmällä tarkistamassa tilanteen.

Grazi on käynyt käppäilemässä maastossa ja pakkasten tuomaa virtaa oli havaittavissa tänään. Neiti ihan oma-aloitteisesti päätti ravata ja laukata ylämäkeen. Laukassa meinattiin ottaa muutamia pukkejakin, mutta sain tamman kuitenkin hillittyä. Hirvitti vähän, kun olin maastossa kuolaimettomalla ja Grazi tuntui olevan höyrytuulella. Höyryt päästeltyään tamma kuitenkin malttoi kävellä ihan nätisti kotiin. Yhdessä risteyksessä se päätti, että nyt mennään kotiin eikä jatketa enää matkaa ja hetki oli taivuteltava, jotta sain sen vielä kävelemään pikkulenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti